perjantai 10. helmikuuta 2017

Elämä voittaa

Edellinen postaukseni on ollut tämän blogin luetuin. Ihan tässä hiljaa omassa mielessäni mietin, että onko niin, että negatiiviset asiat kiinnostavat ihmisiä kaikkein eniten? Itse luen mieluummin blogeista ja ihan nyt mistä vaan, positiivisista asioista. No oli, miten oli.

Tauti alkaa olla pikkuhiljaa voitettu. Kuume laski toissa yönä yhtä nopeasti, kuin se nousi.  Toivo elää siitä, että pääsen Caminitolle. Nyt kun vain säänjumalat ovat vielä suosiollisia.
Piti oikeastaan viimeksi kirjoittaa espanjalaisesta terveydenhuollosta, mutta kuumehuoreissani unohdin. Espanjan sosiaalijärjestelmä on jaettu kahteen osaan: Instituto Nacional de la Seguridad Social, joka huolehtii muun muassa terveydenhuollosta. Instituto Nacional de Empeleolle kuuluu työttömyyskorvaukset.
Baja laboralia eli espanjalaista julkista sairaanhoitoa voivat käyttää ne, jotka ovat kirjautuneet espanjalaiseen sairasvakuutussysteemiin. Tätä varten hankitaan kortti, jota hakiessa mukana täytyy olla passi, NIE-numero tai residencia ja työsopimus.
Sairaslomat on jaettu viiteen eri tyyppiin: Erittäin lyhyt sairasloma, joka kestää viisi päivää tai vähemmän. Lyhyt sairasloma kestää 5-30 päivää. Keskipitkä sairasloma, jonka pituus on taas 30-60 päivää. Pitkä sairasloma on 61 päivää tai sitä enemmän. Riippuen sairasloman pituudesta jatkumistodistusta haetaan tiettyjen päivämäärien välein. Kolmen kuukauden sairasloman jälkeen lääkärilautakunta tutkii potilaan tilannetta ja tekee siitä raportin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti