torstai 11. helmikuuta 2016

Kaunis puisto

Parque de la Palema sijaitsee Benalmádena Costalla. Juna-asemalta on sinne lyhyt matka kävellä. Puisto on noin 200 000 neliömetrin kokoinen. Se on otettu käyttöön 1990-luvulla.


Puistossa on mukava viettää vapaa-aikaa. Ihmisiä oli siellä piknikillä, lukemassa puiston penkillä kirjaa tai muuten vain viettämässä aikaa. Lapsille puistossa on kaksi leikkipaikka.


Puistossa on useita lintulajeja. Eniten huomasin kanoja, kukkoja ja puluja. Vai johtuisikohan se siitä, että loppuja en tunnistanut. ;)  Kova äänisimpiä oli kuitenkin kukot. Niiden kieunta kuului milloin mistäkin puskasta.


Yhdestä osaa puistoa löytyy kaktuspuisto. Täällä on Euroopan laajin valikoima kaktuksia yli 2000 kaktusta ja yli 450 eri lajia. Lajikkeet on merkitty selkeästi. Näiden tutkimisessa vierähtäisi tovi jos toinenkin. Tällä kertaa vilkaisin vain nopeasti kaktuksia. Näitä täytyy tulla tutkailemaan uudestaan enemmän.


Puisto oli erittäin kaunis ja rauhallinen paikka, vaikka siellä jonkin verran ihmisiä olikin. Tänne täytyy tulla uudestaan paremmalla ajalla.

2 kommenttia: