tiistai 23. helmikuuta 2016

Kaunis kauniimpi Sevilla

Heti alkuun on pakko hehkuttaa, että Sevilla on mahtavin, upein ja kaunein kaupunki tähän mennessä, mitä olen Espanjan reissulla nähnyt. Sevillaan ihastuu samantien, tai näin ainakin meille Mareille kävi.


Sevillaan hurautettiin luotijunalla. Matka kesti Malagasta noin kaksi tuntia. Hintahan toki ei ollut mikään halpa. Voittaa melkein VR:n hinnatkin heidän halpuutuksistaan huolimatta. Jos tyytyy hieman hitaampaan junaan, lipun saa puolet halvemmalla. 

Sevillassa riittää nähtävää, vaikka pidemmäksikin aikaa. Tällä kertaa me olimme siellä kaksi päivää. Aloitimme kaupungin tunnetuimmasta nähtävyydestä Santa Marian katedraalista, joka on maailman suurin goottilainen kirkko ja kolmanneksi suurin tuomiokirkko. Ja onhan se melkoinen pytinki. Katedraalilla on pituutta 126 metriä ja leveyttä 86 metriä. Sieltä löytyy kymmeniä kappaleita ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Katedraalia on aloitettu rakentamaan vuonna1401 ja se on valmistunut sata vuotta myöhemmin.


Kellotorni La Giralda kohoaa lähes sataan metriin. Tornissa on näköalatasenne, josta on hienot maisemat koko Sevillan ylle.


Guadalquivir joki halkoo Sevillan. Se on 657 kilometriä pitkä ja Andalusia pisin joki. Joen rannalla on mukava kävellä. Joella voi tehdä myös risteilyjä. Ne kestävät yleensä puoli tuntia ja maksavat 15 euroa.

Sevillan toinen merkittävä nähtävyys on Real Alcazar palatsi. Sitä reunustaa kaunis puisto ja me keskityimme kiertelemään lähinnä puistossa.


Vanhan kaupungin pienet kujat ovat aivan upeita. Näillä voi vaan kuljeskella ja ihastella niiden kauneutta. Ja ihmetellä sitä, miten siellä mahtuu autolla ajamaan? Sillä liikennettä kujilla on jonkinverran.

Me kerkesimme kiertää kahdessa päivässä murto-osan Sevillan nähtävyyksistä. Sevillaa ei voi kuvailla sanoin eikä kuvin. Se täytyy itse kokea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti