tiistai 9. helmikuuta 2016

Mijas

Viikko on vierähtänyt täällä Espanjan auringon alla. Oli hieman hankaluuksia kuvien siirtämisessä iPadin kautta tänne blogiin, siksi en ole kirjoitellut.

Ensimmäisenä Espanjan päivänäni kävin Mijaksen kylässä eli Mijas Pueblossa. Kylä on rakennettu Mijasin vuoren rinteeseen ja on yli 400 metriä merenpinnan yläpuolella.

Fuengirolasta sinne pääsee helposti bussilla numero 122 linja-autoasemalta joka minun mielestä muistutti enemmänkin bussipysäkkiä kuin linja-autoasemaa. Matka maksaa 1,55 euroa ja se kestää noin 15 minuuttia.

Mijas on yksi tyypillisistä Andalusialaisista valkoisista kylistä. Matkailutoimisto sijaitsee kylän keskellä ja sieltä saa mukaan kartan, vaikka suomeksi.


Matkailutoimiston vieressä on rivi aasitakseja. Aasit ovat yksi Mijasin kylän kuuluisimmista nähtävyyksistä. 1960-luvun alussa turistit olivat pyytäneet töistä palaavia työntekijöitä kyyditsemään heitä aaseillaan tai  pyytäneet päästä samaan valokuvaan aasien kanssa. Turistien antamat juomarahat ylittivät työntekijöiden palkan, joten niin syntyi kokonaan uusi ammatti.



Virgen de la Penan kappeli on aivan aasitaksirivistön vieressä. Kappelissa on Mijasin suojeluspyhimyksen Virgen de la Penan kuva. Kappelin vieressä on Compasin näköalapaikka.



Kappelilta lähdin kiertelämään kujia ja huomasin hienon näköalapaikan. Nämä olivatkin vanhan linnoituksen rauniot, joiden ympärille oli suunniteltu kaunis puutarha. Puutarhassa kierreltyäni suunnistin Nuestra Senora De Los Remediosin kappelille. Vaeltelin pikku kujilla jonkin aikaa, kunnes oli niin nälkä, että oli pakko mennä syömään.









Päästyäni takaisin Fuengirolaan päätin kävellä rantakatua pitkin asunnolleni päin. Aurinko lämmitti rannassa mukavasti.





2 kommenttia:

  1. Moikka Mari! Hyviä kuvia, ihana aurinko! Täällä sataa vettä ja on kamala sohjo. Nauti! Seuraan kyllä sinun kuulumisia. Täällä vaan töitä paiskitaan ja minäkin olen just loppusuoralla tekemässä uutta sisustusjuttua blogiini. Joten bloggaillaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Aurinkoa on piisannut! Välillä oli muutama tuulinen päivä. En olekaan pitkään aikaan käynyt kurkkaamassa sinun blogia. Täytyypä käydä lukemassa.

      Poista