tiistai 23. helmikuuta 2016

Rotkokaupunki Ronda

Viime viikolla avopuolisoni sisko oli vierailulla Fuengirolassa. Kierrettiin viikossa neljässä eri kaupungissa Malagassa, Rondassa, Cordobassa ja Sevillassa. Ensin ajattelin kertoa Rondan reissustamme

Rondaan pääsee helposti Fuengirolasta paikallisbussilla, jonka hinta on 9€. Vaihtoehtoisesti voi mennä junalla Malagasta. Me tehtiin niin, että mentiin bussilla ja tultiin takaisin junalla. Suosittelen tätä, koska niin pääsee näkemään erilaisia maisemia.


Ronda sijaitsee Serrania de Rondan vuoristossa 750 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungin halkoo 120 metriä syvä El Tajo -rotko, joka jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan puoleen. Rotkon ylittää 1700-luvulla rakennettu kaunis kaarisilta Puento Nuevo. Pelkästään rotkon takia kaupunkiin kannattaa tulla. Maisemat ovat huikeita!


Suurinosa Rondan nähtävyyksistä on kaupungin vanhalla puolella. On museoita ja kirkkoja. Me löydettiin ihan vahingossa viinimuseo, Bodegas la Sangre de Ronda. Täällä sai pääsylipun hinnalla maistella paikallisia viinejä. Viinien maistelussa vierähtikin sitten aikaa ja kun oltiin löydetty hyvä ruokapaikka ja syöty suunnattiin pikapikaa ostoksille.

Sää näin talviaikaan Rondassa voi olla kylmä. Meidän vierailupäivänä oli + 5 astetta. Kannattaa pukeutua lämpimästi, ettei joudu ensimmäisenä takki ostoksille niin kuin me. Kesällä taas lämpötila voi kohota korkeisiin lukemiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti