tiistai 1. maaliskuuta 2016

Córdoba

Córdobassa kävimme Sofia-opiston järjestämällä retkellä. Oppaanamme oli Raija Säkkinen. Hän on historian opettaja ja saimmekin menomatkalla kunnon historia pläjäyksen.

Córdoba on maakunnan pääkaupunki ja se on  Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki sijaitsee Guadalquivirjoen varrella. Saman joen varrella, kuin Sevillakin. Sevillassa joki on purjehduskelpoinen, mutta ei Córdobassa. Joen varrella on luonnonsuojelualue, josta voi bongata paljon eri lintulajeja. Joen ylittää roomalainen silta, joka on rakennettu 100 ekr.


Tunnetuin nähtävyys Córdobassa on moskeija La Mezquita. Se on valmistunut 900-luvulla. 1200-luvulta lähtien se on ollut kristittyjen hallussa. Tunnusomaista moskeijalle on valtavat holvikaaret. Erikoista tässä moskeijassa on se, että sen rukoushuone ei osoita mekkaan päin.


Toinen vierailukohteemme oli Alcázar de Los Reyes Cristianos. Linna on rakennettu keskiajalla. Linnan pihalla on valtavan kaunis puutarha.


Osa ryhmästämme kerkesi vierailla kuninkaallisissa hevostalleissa. Juutalaiskaupunginosassa kerettiin kävellä hieman aikaa. 

Nyt täällä blogissa on ollut vain matkakertomuksia. Olen minä ihan oikeasti ollut työharjoittelupaikassanikin. Lähiaikoina kirjoittelen välillä muustakin, kuin matkustelusta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti