sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Aito Alora

Aloraan oli tarkoitus lähteä työkaverini kanssa, mutta suunnitelmien hieman muuttuessa lähdinkin sinne yksin. Aloraan pääse Fuengirolasta paikallisjunalla, Viktoria Kentissä täytyy vaihtaa junaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa netistä Aloraan menevien junien aikataulut, sillä niitä menee vain noin tunnin välein. Minä lähdin ajoissa aamulla Fuengirolasta ja jouduin sitten Viktoria Kentissä hieman odottelemaan.

Alora on pieni, sympaattinen ja perinteinen andalusialainen valkoinen kylä. Kylä on aikamoisella kukkulalla ja korkeimmalta kohdalta löytyy vanhan arabi linnoituksen rauniot. Ja jälleen kerran maisemat ovat upeita. Kivutessani linnoitukselle bongailin taas kukkia ja kyykin niitä kuvailemassa.























Kun olin kiertänyt rauniot ja aikani ihaillut maisemia, lähdin metsästämään syötävää. Muutamia pieniä tapaspaikkoja tulikin vastaan. Yhdessä oli niin paljon paikallisia, ettei sinne sekaan olisi mahtunut. Löysin yhden tapaspaikan ja söin siellä vain yhden tapaksen. Ajattelin, että on pakko kokeilla vielä jotain muutakin paikkaa. Kävelin vielä keskustaan päin ja yhtäkkiä aukiolla olikin paljon ihmisiä. Alorassa oli juuri ollut puolimaraton. Jäin aukion laidalla olevaan ravintolaan syömään vielä salaatin.

Alorassa on ihana vaellella pienillä kujilla. Paikallisilla kukki jo pelargoniat ja muut kesäkukat parvekkeilla. Näin sunnuntaina kaikki kaupatkin olivat kiinni. Muutaman tunnin jälkeen lähdin takaisin asemalle. Takaisin päin kävellessä välillä kuuluin vain lintujen laulua ja oli ihanan hiljaista. Jäin vielä pienelle polulle istuskelemaan ja ihailemaan maisemia. Siinä istuessani olin niin onnellinen, kun saan olla täällä Espanjassa.







Jostain syystä neljän juna, jolla olin ajatellut meneväni takaisin, olikin peruttu. Joten odottelin taas tunnin verran junaa, mutta mikä oli odotellessa, kun aurinko paistoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti