maanantai 20. maaliskuuta 2017

Hiuksissa hiekkaa

Vierailijoiden ollessa kylässä täällä kerettiin tosiaan taas viilettää monessa paikassa. Kirjoittelen muutaman postauksen eri kohteista. Ensimmäinen kertoo päivästämme Esteponassa ja Tarifassa.

Esteponassa on asukkaita noin 60 000. Esteponasta löytyy myös paljon nähtävää, mutta meille se oli tällä kertaa lähinnä läpikulkumatkan pieni pysäkki. Käytiin kävelemässä vanhan kaupungin katuja. Nehän ovat taas niin espanjalaisen ihastuttavia. Minä voisin vaellella näillä pienillä kujilla, vaikka kuinka kauan. Tämänkertaiset matkakumppanit eivät vain innostuneet ihan kaikista samoista asioista, kuin minä. Joten lounaan jälkeen suuntasimme kohti Tarifaa.






Tarifan taasen on paljon pienempi kaupunki, kuin Estepona. Asukkaita siellä on alle 20 000. Kaupunki sijaitsee Manner-Espanjan eteläisimmällä alueella. Täällä Välimeri ja Atlantti kohtaavat. Sijainti tekeekin Tarifasta surffareiden paratiisin. Tuuli on aikamoinen. Käytiin kävelemässä rannalla. En ole ikinä missään kävellyt sellaisessa tuulessa. Tuulta kohti olisi suurin piirtein voinut nojata ja ei olisi kaatunut. Rannalla kävelyn jälkeen hiuksista löytyi hiekkaa, vaikka kuinka paljon.






Itse Tarifan keskusta on pieni ja siellä ei ollut mitään nähtävää. Minä halusin käydä vielä Bolonian kylässä, koska sieltä löytyy Baelo Claudian rauniot. Kylään päin ajellessa maisemat muuttuivat hieman. Matkalla näkyi esimerkiksi lehmiä laiduntamassa.  Bolonian rannalla päätimme pitää evästauon ja sen jälkeen lähteä etsimään linnan rauniot. Ne kyllä löytyivät, mutta harmittavasti paikka oli suljettu, eikä sinne päässyt. Ajelimme sitten hotellille päin. Pysähdyimme matkalla ihailemaan auringon laskua näköalapaikalla.






Tarifassa olimme yötä sen takia, että matkamme jatkui sieltä seuraavana päivänä kohti Tangeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti