sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tarifasta Tangeriin

Tangeriin pääsee Tarifasta helposti lautalla. Matka on noin vaivaiset 40 kilometriä. Lautalla ylitys kestää noin tunnin ja satamassa täytyy olla 45 minuuttia ennen lautan lähtöä.

Kun esität lippusi lautalle, saat samalla viisumipaperit. Lautalla on poliisi ja Tangeriin mennessä paperit käydään läpi lautalla, pois päin tullessa ne esitetään ennen lautalle menoa.

Heti satamaan saavuttuamme meille tuli paikallinen opas esittelemään palvelujaan. Minulle oli sanottu, että Tangerin vanhakaupunki on todella sokkeloinen ja siellä voi olla hankala liikkua yksin. Päädyimme siis palkkaamaan oppaan, joka maksoi koko päivältä kolmelta hengeltä 55 euroa. Ja todellakin se kannatti. Ainakin meikäläisen suuntavaistolla saatettaisiin seikkailla siellä vieläkin. Nämä kujat ovat nimittäin aivan jotain muuta, kuin espanjalaisten kaupunkien pikku kujat.





Aluksi opas ajelutti meitä rikkaiden alueella, jota kutsutaan Kaliforniaksi. Alueella sijaitsee muun muassa Marokon kuninkaan kesäasunto. Melkoinen pytinki. Taksin ikkunasta en vaan saanut yhtään kuvaa siitä. Pysähdyimme kukkulalle kuvaamaan vanhaa kaupunkia, ennen kuin sukelsimme sen kapeille kujille. 

Aloitimme kierroksen Kasbahin kaupungin osasta. Tällä alueella asuu nykyään paljon eurooppalaisia. Alueella on ennen asunut sulttaani ja entisessä sulttaanin palatsissa sijaitsee museo. Me emme tällä kertaa käyneet siellä.




Kasbahin kiertelyn jälkeen suuntasimme Medinaan. Tältä alueelta löytyy kaupustelijat. Meidän vierailu sattui perjantaille. Muslimeilla se on pyhäpäivä ja paljon paikkoja oli kiinni. Toisaalta tämä ei haitannut yhtään, sillä tyrkyttäjiä osalla kaduista oli ihan riittävästi.








Kierrettiin läpi paikallinen kauppahalli. Täällä oli tarjolla lähinnä ruokaa. Sen kierrokseen jälkeen menimme perinteiselle marokkolaiselle lounaalle. Tosin en enää kuolemaksenikaan muista, mitä kaikkea se sisälsi.

Lounaan jälkeen suunnistettiin yrttikauppaan. Täällä saikin samalla aikamoisen tietoiskun mausteista, arganöljystä ja teestä. Ostettiin jonkin verran kaikkia näitä kotiin viemisiksi.

Pyörittiin vielä iltapäivällä Medinan kujilla ennen kuin lähdettiin satamaa ja sieltä takaisin Espanjaan. Vierailu Tangerissa on hyppy aivan toisenlaiseen maailmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti