lauantai 7. tammikuuta 2017

Kuninkaiden päivä


Espanjassa joulun juhlinta huipentuu Loppiaiseen tai oikeastaan Kuninkaiden päivään eli El Día de los Reyesiin. Lapset saavat lahjansa Kuninkaiden päivänä Itämään tietäjiltä. Ja luonnollisesti, koska Espanjassa ollaan, tähänkin juhlaan liittyy kulkue.





Juhlinta alkaa jo 5 päivä, kun tietäjät saapuvat. Yleensä he saapuvat mereltä, mutta Fuengirolaan tietäjät saapuivat helikopterilla urheilukentälle, josta kulkue alkoi. Paikalla oli paljon ihmisiä ja kun kopteri laskeutui, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua



Tietäjät jäivät tervehtimään lapsia ja heidän kanssaan otettiin kuvia. Tämä tervehdys kierros kesti, vaikka kuinka kauan, joten itse lähdin kentältä pois ja ajattelin katsoa kulkuetta vielä myöhemmin kaduilla. Menin välillä hoitamaan tietoteknisiä ongelmia.





Loppiaisherkku Espanjassa on Roscón de Reyes, koristeltu pullakranssi, johon on piilotettu pikku hahmo tai lantti, joka tuottaa löytäjälleen menestystä ja onnea. Näitä ihmiset ostivat paljon kaupasta.
Kun tietotekniset ongelmat oli selätetty, menin Fugen bussikadulle odottelemaan kulkueen saapumista. Kävelin katua eteenpäin ja odottelin ja odottelin. Odotin ainakin yli tunnin. Koska olin ollut koko päivän ulkona, rupesi pikkuhiljaa väsyttämään ja ajattelin lähteä kotiin. Varsinainen kulkue jäi näkemättä ja karkit saamatta, sillä kulkueesta heitellään karkkeja. Paikalliset lapset olivat varustautuneet muovipussien kanssa, johon he keräsivät karkkeja.


Maanantaina minulla alkaa arki ja työharjoittelu, mutta sitä ennen lähden vielä huomenna vaeltelemaan.
PS. Näköjään tämä blogger sekoilee jotakin ja itsekseen vaihtaa tekstin väriä ja fonttia, vaikka en ole koskenut asetuksiin. Koettakaa saada tekstistä selvää. Mikä muuten on paras blogi alusta?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti