perjantai 6. tammikuuta 2017

Vihdoin Fugessa

Koko syksyn odotin, että milloin sitä taas pääseekään Espanjaan. Kummallista kyllä mitä lähemmäs reissuun lähtö tuli, sen vähemmän sitä odotin.

Pari päivää on hujahtanut ihan huomaamatta. On pitänyt hoitaa muutama käytännön juttu, mutta muuten olen vain, chillaillut (hieman joogannutkin ja kävellyt jalat rakoille) ja nauttinut auringosta, joka onneksi paistoikin lämpimästi kaksi päivää. Tänään on ollut hieman viileämpi.

Espanjalaisiin kummallisuuksiin olen taas törmännyt. Ensimmäisenä lukot. Luulin viimeksi, että kämpässäni oli hankalat lukot, mutta mitä vielä. Tämänkertaisessa kämpässä ne vasta kummalliset onkin. Käännä neljä kertaa johonkin suuntaan, sitten pidä avain juuri oikeassa asennossa, että saat avaimen pois. Aina kotoa lähtiessä menee siis muutama minuutti taistellessa, että saa oven lukkoon. Ja kun niitä lukkoja olisi edes yksi. Ei, on turvalukko ja turvalukon lukko. Jonkun lukkofirman kannattaisi ruveta kauppaamaan elektronisia lukkoja ja hälytysjärjestelmiä tänne. Olisi varmaan kultakaivos. Niin vanhanaikaisia osa lukoista on.


Eilen etsin kaupasta kermaa. En löytänyt sitä isommasta Super Corista, joten ajattelin, että kyllä sitä pienemmästä lähikaupasta löytyy. No en löytänyt, vaikka tämä lähikauppa on tyyliin Siwan luokkaa. Oikein oikeaoppisesti, sitten kysyin espanjaksi, mistä kermaa löytyy. Seuraavaksi tuli ilmeisesti kysymys, että millaista. No en ollut varautunut, lisäkysymykseen ja hämmennyin. Joidenkin purnukoiden luokse myyjä minut sitten vei, mutta ei siinä kyllä mitään tavallista kermaa ollut. Sitä siis etsin. No hätävarana otin jotain soijajuomaa, kun alun perinkin olen muutellut ruokaohjetta, johon sitä kermaa olisi tarvinnut. Testataan nyt sitten hieman erilainen versio.
Tulolennolla juteltiin viereisen rouvan kanssa espanjan opiskelusta ja siitä miten positiivisesti espanjalaiset suhtautuvat, kun ulkomaalainen edes yrittää puhua espanjaa. Hän kertoi, kuinka hän aina vaan yrittää puhua paikallisten kanssa. Joskus kaupasta on pitänyt ostaa jotain erikoisempaa ja hän on oikein kotona viimeisen päälle opetellut asian. Sitten tuleekin joku kummallinen lisäkysymys, jota ei ymmärrä ja siinä vaiheessa yleensä myyjä kääntää puheen englanniksi, jos siis sattuu sitä osaamaan. Tämä tuskastutti kovin rouvaa, kun hän halusi yrittää tulla mahdollisimman paljon toimeen espanjaksi.

Myös Espanjassa vietetään tänään Loppiaista tai oikeastaan El Día de los Reyesiä eli ”Kuninkaiden päivää”. Kerron tästä lisää myöhemmin.

Ihan lopuksi muutama kuva. Tuo aallonmurtaja on mun lempipaikka Fugessa. Siellä kun istuu ja katsoo merta, niin ei paljon maailman murheet paina!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti