sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Sunnuntaipatikoija

Tänään lähdin kävelemään Mijaksen suuntaan. Reitti lähtee Los Pacosista Girasolin kohdalta. Yhtäkkiä eteen tulee kanoja, hevosia ja pieniä viljelyksiä. Kontrasti on melkoinen ja varsinkin, kun ihan vierestä menee moottoritie. Kun selviää tästä hämmennyksestä, reitti jatkuu motarin yli ja pian ali tunnelin läpi.




Alikulkutunnelin jälkeen käännyin oikealle. Huomasin polun, jota pitkin kävelin. Vieressä menee myös tie, jos ei halua polkuja tallailla. Matkan varrelta löytyi, jos jonkin näköisiä kukkia joita innoissani kuvailin. Ensimmäistäkään kukkaa en kyllä tunnistanut.










Polku loppui ja matka jatkui tietä pitkin. Välillä tie on päällystetty, välillä täytyy kulkea hiekkatietä pitkin, mutta joka tapauksessa tie on helppokulkuinen. Kun olin vähän matkaa noussut ylöspäin, alkoi meri ja Fuengirolan kaupunki häämöttää takana. Vuorten rinteillä laidunsi hevosia ja lehmiä.





Lähestulkoon kaikki vastaan tulevat ihmiset olivat suomalaisia. Eräältä rouvalta sainkin vinkin, että jos olisin mennyt alikulkutunnelin jälkeen suoraan, olisin päässyt kiertämään ympyrän. Nyt menin edestakaisin samaa reittiä. Kun olin jossain Mijaksen kylän reunalla, päätin kääntyä ja lähteä takaisin päin.


Reitin varrelta löytyy venta eli maalaisravintola, jossa voi pysähtyä syömään. Maisemat terassilta ovat aika mahtavat. Ruoka ventoissa on edullista.






Kun olin syönyt ja palannut takaisin päin. Päätin alikulkutunnelin kohdalta kääntyä vielä toiseen suuntaan ja seikkailin vähän aikaa villa-alueella. Tuollainen oma villa uima-altaalla olisi kyllä aika kiva. No ainahan sitä voi haaveilla.




Olin yhteensä matkalla noin neljä tuntia. Minulla ei ole hajuakaan montako kilometriä kävelin, sillä en laittanut Sports Trackeria tai muuta turhaa härpäkettä päälle. Nautiskelin auringosta, maisemista ja pysähdyin vähän väliä kuvailemaan. Aivan mahtava sunnuntai!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti