maanantai 28. maaliskuuta 2016

Granada, Alhambra ja Sierra Nevada

Reilu viikko sitten käytiin Granadassa. Kaupunki sijaitsee Sierra Nevadan juurella kahden joen Darronin ja Genelin risteyksessä.

Lauantaipäivänä ja illalla kierreltiin Granadan keskustassa sekä vanhan maurikortteli Alcabaicìn alueella.


Granadan ja ilmeisesti koko Espanjan tunnetuin nähtävyys on Alhambra. Vierailimme siellä sunnuntaiaamuna. Alhambraan kannattaa varata liput etukäteen, muutoin voi joutua jonottamaan niitä aikaisin aamulla ja jäädä kuitenkin ilman. Kävijämäärä Alhambraan on rajoitettu 6300 päivässä.


Meidän ryhmä pääsi ensimmäisten joukossa vierailulle. Oppaanamme toimi Gustaf. Alhambran muurien sisältä löytyy 14 hehtaarin alue ja sinne on mahtunut aikoinaan asumaan 40 000 ihmistä. Alueelta löytyy palatseja, puutarhoja, kauppoja jne.


Palatsin katot ja seinät ovat hyvin koristeellisia. Toki värit ovat ajansaatossa kuluneet, eikä niitä ole värjätty uudestaan, koska ei tiedetä millä tekniikalla ne aikonaan tehtiin. Palatsin suurin sali on Suurlähettiläidensali ja sen katto kohoaakin 18 metrin korkeuteen.


Alhambran alueelta löytyy myös sulttaanien Kesäpalatsi ja puutarha Generilife.


Alhambran alueella riittää nähtävää ja ihmeteltävää. Kiersimme siellä yhteensä kolme tuntia ja matkaa kierrokselle tuli viisi kilometriä.

Alhambra kierroksen jälkeen lähdettiin käymään pikaisesti Sierra Nevadan vuoristossa. Siellä sijaitsee manner Espanjan korkein kohta Mulhacén, joka kohoaa 3400:n metriin. Me käytiin hieman yli kahdessa kilometrissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti