perjantai 11. maaliskuuta 2016

Työtehtäviä

Tarkoitukseni on suorittaa tämän harjoittelun aikana kaksi näyttöä, asiakaspalvelu ja toimistopalvelut. Sofia-opistolla molempien näyttöjen vaatimukset linkittyvät hyvin työtehtäviini.

Heti opistolle sisään tultaessa aulassa on toimistotyöntekijän työpiste ja siinä minä olen istunut välillä kuin tatti. Tehtäviini kuuluu paljon asiakaspalvelua. Asiakkaat tulevat sisään opistolle. He maksavat kurssin tai retken, ilmoittautuvat kurssille tai retkelle tai muuten vaan kyselevät opiston toiminnasta ja kaikesta muustakin maaan ja taivaan väliltä. Kysymyksiin koetetaan sitten löytää vastauksia.


Vanhaa ammattiani lehtikuvaajana on hyödynnetty kiitettävästi. Olen ottanut kuvia opiston kursseista, retkistä ja tapahtumista.

Tapahtumista tulikin mieleeni Dìas Locos. Opiston Hullut Päivät, jotka toteutettiin heti toisella viikolla, kun olin opistolla harjoittelussa. Autoin niiden järjestelyissä. Kävin hankkimassa suomalaisesta kahvila Mummolasta pulla sponsoria kahvitarjoiluun.

Días Locos -viikolla opistolle oli mahdollisuus tulla tutustumaan ilmaiseksi moniin kursseihin. Viikko oli erittäin onnistunut ja ihmisiä kävi paljon kokeilemassa eri kursseja. Kirjoitin hyvin menneestä viikosta pienen tiedotteen Fuengirola -lehteen.

Hieman haastavampi kokonaisuus onkin ollut sitten Caminito del Rey -retken järjestäminen. Järjestelyt oli toki aloitettu hyvissä ajoin ennen, kuin minä edes olin tullut paikan päälle. Retken järjestelyissä oli mukana matkatoimisto, josta saimmekin sitten tiedon, että ihmisiltä täytyy olla etukäteen tiedossa passinumero ja syntymäaika. Osa ihmisistä oli jo kerennyt ilmoittautua mukaan eikä näitä tietoja ollut meillä olemassa. Jouduimme etsimään yhteystietoja ja soittelemaan retkelle tulijat läpi ja kysymään tiedot. No eihän tässä vielä mitään. Kysyntää oli niin paljon, että täytyi järjestää useampi retki. Matkatoimiston suunnalta kuitenkin tuli vaihtuvaa tietoa ja jouduimme muuttamaan kaksi kertaa yhden retken päivämäärää. Soittelimme montakertaa asiakkaille, että päivämäärät ovat vaihtuneet. Tämä aiheutti tietenkin lisätyötä, sekä harmia asiakkaille, kun he joutuivat muuttamaan suunnitelemiaan. Hyvää kokemusta haastavista asiakapalvelu tilanteista tuli roppakaupalla tämän retken järjestelyistä.

Toisaalta entisestä ammatistani on kyllä ollut paljon hyötyä täällä harjoittelussa. Lehtikuvaajan työssä, jos missä tilanteet vahtuivat nopeasti. Oli vain aina toimittava sen hetkisen tilanteen mukaan, joten olen aika hyvä sopeutumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Toimistopalvelujen näyttöön liittyviä työtehtäviä minulla on sähköpostiliikenteen seuraaminen, erilaisten asiakirjojen tekeminen, tulevan Sofian kannatusyhdistyksen hallituksen kevätkokouksen järjestelyjen tekeminen, ja puhelinpalvelun hoitaminen, muutamia mainitakseni.


Työtehtäviä on siis laidasta laitaan ja tapaan päivittäin paljon ihmisiä. Tämä on ollut erittäin mielenkiintoinen ja mukava harjoittelupaikka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti