keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Harjoittelupaikkani Sofia-opisto

Olen kaksi kuukautta työharjoittelussa Fuengirolassa Sofia­-opistolla. Nyt esittelen teille harjoittelupaikkaani. Sofia-­opisto sijaitsee Fuengirolassa Los Bolichesin kaupungiosassa. Toiminta on alkanut Sofia-hankkeella vuonna 2005. Tuolloin toteutettiin Aurinkorannikon suomalaisia koskeva koulutustarve tutkimus. Hankemuotinen toiminta päättyi vuonna 2008. Siitä eteenpäin toimintaa on tukenut Sofian kannatus yhdistys ry.


Sofia-­opisto on siis kansalaisopisto, joka tarjoaa koulutus­ ja harrastusmahdollisuuksia Aurinkorannikolla asuville suomalaisille. Kurssitarjonta on laaja. Espanjan kielen kursseja on yli 40. Alkeiskursseista alkaen jo pidemmälle edenneille. Tarvittaessa saa Espanjan yksityistunteja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on myös yhteistyökumppani, ja sen kautta voi opiskella monia eri aineita, kuten vaikka kasvatustiedettä tai psykologiaa.

Espanjan kielen opetuksessa painotetaan jokapäiväisistä tilanteista selvitymistä. Kieltä opiskellaan sekä luokissa, että luonnollisissa tilanteissa.


Liikuntakursseja löytyy laidasta laitaan. On suppailua merellä, joogaa, pilatesta ja monenlaisia jumppatunteja.


Opistolla on myös paljon luentoja eri aiheista. On retkiä lähemmäs ja kauemmas. On kursseja kuvataiteeseen, kädentaitoihin, kirjoittamiseen, musiikkiin jne. Yhteensä opetustunteja on 3500. Kursseja on 270. Vuosittain n. 2300 eri henkilöä opiskelee opistossa.

Opiston toimintakausi jakautuu syys­- ja kevätlukukauteen. Syyslukukausi kestää syyskuusta joulukuun puoliväliin ja kevätlukukausi tammikuun puolivälistä toukokuun loppuu. Kesätoimintaa on tarkoitus lisätä.

Henkilökuntaan kuuluvat toiminnanjohtaja,toimistotyöntekija/vahtimestari, siistijä ja kirjanpitäjä, Opettajia on tällä hetkellä 18.

Sofia-opisto on ainutlaatuinen koko maailmassa. Vastaavaa toimintaa suomalaisille heidän omalla äidinkielellään ei ole missään muussa maassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti