tiistai 29. maaliskuuta 2016

Muista aina liikenteessä

Ne jotka tuntevat minut tietävät, että minulle sattuu autojen kanssa kaikenlaista jännää. Espanjassa meillä oli kymmenen päivää vuokra-auto. En edes itse ajanut, mutta kaikenlaista jännää kerkesi tapahtua.

Kun tulin Espanjaan niin vuokranantajani varoitteli jo liikenteestä. Englantilaiset turistit ovat tietenkin ihan pihalla, kun he ajavat täällä "väärin päin". Marokkolaiset saavat kuulemma ajokortin kirjekurssilla ja espanjalaiset ajelevat muuten miten haluavat. Siitä todisteena vastaan tuleekin välillä aika lommoisia autoja. Parkkeeratessa ei se nyt niin justiina ole, jos pieni naarmu tulee oman tai naapurin auton kylkeen.

Muutonkin auton voi laittaa parkkiin melkein mihin vaan. Liikkuessa näkee autoja hätävilkut päällä keskellä risteystä, kun on poikettu käymään kaupassa. Parkkeeratessa ei ole samaa, jätä viisi metriä väliä suojatiehen säntöä kuin Suomessa. Kävelijöitä suojatiellä väistetään kuitenkin aina, jos ei väistä saa sakon.

Liittyminen moottoriteille tai muille isommille teille oli myös aika jännää. Kiihdytyskaistat ovat välillä aika lyhyitä tai sitten ne puuttuvat kokonaan. Ei kun siitä sitten vaan liittymään muun liikeenteen sekaan.


Liikenneympyröitä Espanjassa riittää. Meno niissä on silti aika villiä. Vilkkua niissä ei käytetä yleensä ollenkaan. Välillä täytyy sitten arvailla minne kukakin on menossa.

Muistatteko muuten kun Sevilla jutussa ihmettelin kapeita kujia, joita pitkin autot ajoivat. No tulipahan sekin koettua. Arcos de la Fronterassa ajettiin todella kapeita kujia pitkin. Hyvin siitäkin selviydyttiin.


Busseilla ja junilla olen kerennyt sahaamaan pitkin Andalusiaa. Joukkoliikenne täällä toimii hyvin. Käytiin paikallisbussilla Rondassa. Kun ihmeteltiin asemalla, että mikähän bussi sinne mahtaa mennä, (määränpäätä ei nimittäin kyseisessä bussissa lukenut) paikalle viilettikin samalla kuski, joka etsi kahta kadonnutta matkustajaa. Bussikuskit käyvät lippuluukulta tarkistamassa montako ihmistä miltäkin asemalta on tulossa mukaan. Kaukojunissa merkittävin ero Suomeen on se, että joutuu menemään turvatarkastuksen läpi. Oletan tämän johtuvan Madridissa yli kymmenen vuotta sitten tehdyistä terrori-iskuista, mutta mitään faktaa minulla ei asiasta ole.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti