sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Semana Santa

Pääsiäinen on Espanjassa tärkeä juhla. Pääsiäistä vietetään koko viikko, Palmusunnuntaista lähtien.  Koulut ovat kiinni koko viikon ja paikalliset viettävät kevätlomaa Pääsiäisviikolla. Sisämaasta tullaan usein lomalle rannikolle.

Kaikkein näkyvintä Espanjassa Pääsiäisen vietossa ovat kulkueet, joita on varsinkin suurimmissa kaupungeissa Pääsiäisviikolla joka päivä. Kulkueissa kuvataan eri raamatun tapahtumia. Palmusunnuntain kulkeet ovat iloisempia, Pitkänperjantain kulkueet kaikkein surullisempia. Ihmisiä kerääntyy paljon kadun varsille katsomaan kulkueita.

Kulkueet ovat hyvin näyttäviä. Kulkueissa kannetaan usein tronoa, joka on raskaille kantolavoille nostettu pyhäinkuva. Tälläinen lava saattaa painaa useita tonneja ja sitä voi olla kantamassa satoja miehiä ja naisia. Kulkueet etenevät aika hitaasti ja välillä tronon kantajat lepäävät ja juovat huikan vettä. Kulkueet kestävät useita tunteja. Kulkueissa on mukana ihmisiä lapsista vanhuksiin. 

Minä olin katsomassa yhden kulkueen Mijasissa torstai-iltana ja yhden kulkueen Fuengirolassa Pääsiäissunnuntaina. Yleensä Andalusiassa on vapaa jo torstaina. Niin meilläkin opistolla. Töissä me olemme maanantaina, jolloin Suomessa monilla on vapaapäivä.

Lopuksi kuvia kulkueista. Ensin on kuvia Mijasin kulkueesta. 

Loput kuvat ovat Pääsiäissunnuntain kulkueesta Fuengirolasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti