keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Puoliväli

Puolivälissä työharjoittelua ja reissua ollaan. Tuntuu kuin tammikuun viimeisestä viikonlopusta olisi älyttömästi aikaa. Ja toisaalta tämä ensimmäinen kuukausi on hurahtanut ihan kamalaa kyytiä.

Mitä on tapahtunut tämä ensimmäisen kuukauden aikana? Senhän täältä blogista on varmaan huomannut, että olen reissannut. Tähän mennessä, joka viikonloppu jossain. Nyt täytyi välillä kiristää kukkaronnyörejä, että pääsee sitten loppuajastakin vielä reissaamaan.

Olenko tykännyt tähän mennessä Espanjasta? Kyllä! Tämä on kaunis maa ja näkee monenlaisia maisemia. Harmikseni paikallisuuteen en ole vielä päässyt oikein tutustumaan. Toisaalta kielikin asettaa hieman rajoitteita. Koko ajan sitä toki opiskelen ja päivittäin opin uusia sanoja. Espanjaan lähtijälle vinkiksi, opiskele kieltä. Mielummin enemmän, kuin alkeiden verran. Saat maasta enemmän irti, kun ymmärrät mitä ympärilläsi puhutaan.

Kaupassa käynti on kyllä ollut täällä hauskaa puuhaa. Ihan jokaista purkkia ja purnukkaa, kun ei ymmärrä, että mitähän ne mahtavat sisältää. No onneksi on netti. Silloin, kun jotain ei ymmärrä ei auta, kuin kaivaa puhelin taskusta ja tarkistaa sanakirjasta, että mitähän tuokin tarkoittaa.

Hajusteallergikolle tämä ei paras maa ole. Ensimmäisen viikon jälkeen iski hirveä nuha. Menin kauppaan ostamaan nenäliinoja. Otin tietenkin halvimpia mahdollisia, sen kummemmin katsomatta pakettia. Nenäliinat olivat hajustettuja. Enhän minä niitä voinut käyttää. Ja ei kun uudestaan kauppaan ja tällä kertaa piti tarkkaan tutkia paketit. Melkein kaikki olivat hajustettuja. Myös pyykinpesuaineen metsästyksessä meni aikaa. Viimein löysin purkin, jonka piti olla hypoallerginen ja en huomannut INCI-listassa sanaa perfume. Kuitenkin kun pesin pyykit ensimmäisen kerran niin selkeästi ne tuoksuivat, jollekin hajusteelle.

Käytännön vinkkinä Espanjaan lähtijälle. Ota mukaan villasukat. Tai pörrösukat. Tai mitkä tahansa lämpimät tohvelit. Asuntojen lattiat ovat yleensä aina klinkkeriä ja varsinkin näin talvisaikaan pirun kylmiä. Onneksi älysin tähän varautua ja ostin joulualesta Suomesta toppatöppöset. Kaikkein järkevin varustus, minkä pakkasin mukaan.

Asunnon suhteen minulla kävi kyllä tuuri. Tämä on tosi kiva kämppä. Ja vuokranantajani erittäin mukava. Hän huolehtii kyllä, että kaikkea tarvittavaa on. Pyysin ensimmäisenä viikkona extrapeitteitä ja sain ne samana päivänä. Jos joku kaipaa aurinkorannikolta vuokra-asuntoa niin tätä voin kyllä suositella.

Mikä sitten on parasta Espanjassa? Helppo kysymys. Aurinko! Vaikka nyt on talvi ja välillä hieman viileää, niin varsinkin täällä rannikolla aurinko lämmittää ja on valoisaa. Inhoan nimittäin Suomen pimeitä talvia. Kirjoittelenkin nyt tätä postausta parvekkeella auringon paisteessa. Ja tässä parvekkeella on todella lämmin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti